Stitch Friends

maandag 3 november 2008

over bobbins, hobbits en andere rare dingen........

toen ik deze zomer weer wou beginnen met borduren , ben ik uiteraard eerst eens even gaan rondneuzen om te zien wat er zoal nieuw was.
en dat was nogal wat !
ik las over bobbins ( en kreeg meteen visioenen van wezentjes met harige voetjes zoals in The Lord of the Rings ) , garenopwinders , draad-plak-spul , en nog veel meer mij compleet onbekende dingen !
ondertussen ben ik natuurlijk een stuk wijzer geworden.

maar toen ik weer nieuw garen had ingeslagen en dat wou opruimen, ben ik toch mijn huidige garen opberg systeem eens wat beter gaan bekijken.

al het DMC garen is in principe van mijn moeder en mij samen, dus die is er jaren geleden mee begonnen om zelf kartonnen kaartjes te knippen om het garen op te draaien.nu hadden de meeste kaartjes hun beste tijd gehad, en sommige waren steviger dan andere, dus heb ik besloten om dan toch maar over te stappen op plastic bobbins.
even voor de duidelijkheid, bobbins dus, niet hobbits !en het schiet al aardig op, maar is wel een heel werk zeg........
en dan kom je er de morgen erna achter dat er kleurverschil zat in het garen dat op het kaartje zat........................leuk.....
nu hebben we bijna alle DMC nummers, dus ik ben er een hele tijd aan bezig geweest , maar nu is het klaar.
2 dozen vol !
de bobbins van DMC zelf vallen me wel tegen, daar heb je zo weinig plaats om het nummer op te schrijven ( stickers vond ik niets ) , dus ik heb er bij Pippo's gekocht.
dezelfde maat, dus dat is geen probleem.
en nu zit ales netjes op volgorde in de dozen, op de kleurtjes die ik in gebruik heb na.
heel erg veel heb ik dus niet geborduurd de afgelopen dagen ( wel gewikkelt ) , maar het kasteel is weer een stukje verder af.
ik heb de grijze dakjes bijna klaar, wat groen toegevoegd ( ziet meteen weer heel anders uit ), en het stukje waarvan ik de kleuren niet mooi vond uitgehaald.

en deze fuut kwam ik tegen, die heb ik jaren geleden al gemaakt.
ik heb hem meteen mee naar beneden genomen en even schoongemaakt, kan ik er weer een mooi plekje voor zoeken !

7 opmerkingen:

Wendy zei

Die is echt heel mooi aan het worden, zeker op die zwarte stof vind ik hem ook veel mooier.
Vanavond wordt het hier ook terug een borduuravondje, kan daar zo van genieten.

Anoniem zei

Some very nice stitching here. Thank you for visiting my blog and for the nice comments. As for the mermaid pattern, it has already been promised to someone.

Wendy zei

Je kasteel wordt erg mooi. Ik vind dat hij erg mooi uitkomt op die donkere stof.
Zelf heb ik ook al mijn garen op bobbins zitten in van die speciale kunststof dozen. Voor de hele strengen gebruik ik de thee-sorteerdozen van IKEA, heel erg handig.


Groetjes, Wendy

gezelligborduren zei

Haha heel herkenbaar van die bobbins / hobbits! Inderdaad als je 'bobbins' leest, lees je gewoon 'hobbits', ik had precies hetzelfde als jij toen ik er voor het eerst over hoorde! :-)
Zelf nog niet zo lang geleden begonnen met borduren en heb onlangs een voorraad bobbins gekocht en ben ook a/h winkelen geslagen, elke dag pak er een paar en ga ik even wikkelen, zo doe ik het beetje bij beetje. Alles los in een box is ook niets.
Leuk he zo je borduurgaren op orde brengen! Wat leuk zeg dat je alle nummers hebt, heel veel borduurplezier nog en succes met de hobbins ;-) groetjes Susan

Sjoukje zei

Goeiemorgen! Even als reactie terug op jouw reactie:
De verliefde poesjes zijn van Pako, ik heb het pakketje gekocht bij www.bobbins.nl, maar daar was het het laatste. Ik heb even gegoogled en op http://www.hobbymaterialen.com/index1.html hebben ze het nog.

De drakenpatroontjes zijn van Dragondreams en ik heb ze bij 123stitch.com besteld.

Ik hoop dat je ze daar kunt vinden!

GRoetjes,
Sjoukje

Jeany zei

hee wendy, ik zag hetzelfde al voor me als jij, trolfiguurtjes die in de bossen wonen, maar ik had al een beetj ervan gehoord toen ik bij jullie mam was, dus, veeeeel zoekses met het sorteren van je kleurtjes.

THEA zei

Heb je het logje gezien, van de foebelers ? Trisje komt geweldig goed uit de verf !!! Hihihi.
Wat vind hij er van ?

groetjes